MVP, Axiom & Streamline – «Den nye trilogien»

Sjekk ut salget vårt her.

I neste runde av «innenfor sirkelen» skal vi ta en titt på merket som har vært med å fortsette utviklingen av disk-design til nye, innovative høyder, nemlig MVP.

Kan disker lages bedre enn det gjøres nå?

Dette var spørsmålet og gnisten som skulle til for å bli ett av verdens ledende merker innen disk-design og produksjon.

Ion – MVP’s første disk

MVP ble startet av brødrene Chad og Brad Richardson i 2010 etter flere somrer på farens støpefabrikk. De hadde i flere år vært ivrige diskgolf-entusiaster, og bestemte seg å kombinere produksjons-kunnskapen i familien og de hardt-bankende diskgolf-hjertene til å lage noe eget.

Ikke bare hadde faren allerede drevet en støpefabrikk i snart 40 år, men fabrikken hadde enda en fordel, de kunne støpe svært kompliserte produkter. Kort tid etter falt første prototypen ut av formen, en Ion.

Ion sementerte seg i diskgolf-verdenen kjapt, og ble en hit. Ion lever fremdeles den dag i dag, og kan fås på Guru Disc Golf.

Hvorfor to typer plast på disken?

Brad og Chad ønsket med MVP å gjøre noe nytt og bedre enn hva markedet hadde sett til nå. Frem til de startet opp hadde diskene på markedet vært forholdsvis like. Noen kom og noen gikk, men alt i alt var dem alle av samme metode. Med guttas «ess i ermet» som var overmoldteknologi (to ulike plast-typer støpt sammen. En ytterkant og en plate) hadde de en helt ny ide som diskgolf-verdenen knapt hadde tenkt var en mulighet. Med denne nye teknologien innenfor disk-design hadde de nå en unik mulighet til å lage disker bedre enn før.

Ideen var enkel, jo mer kontroll de kunne ha på ytterkanten av disken, jo bedre forutsetninger hadde de for å lage en bedre, mer aerodynamisk disk. En disk som ville holde seg roterende lenger, fly mer stabilt og lengre avstander.


Noen år senere bestemte de seg for å starte ett nytt merke under MVP-paraplyen. Ideen var å eksperimentere med farger, molds, og visuelt utrykk. Resultatet av dette ble Axiom Discs.

Axiom Envy

Axiom Envy – Verdens beste disk?

Envy er Axioms mest populære disk hittil. Med lav rim, og god kraft-terskel, tåler den alt du har å gi den. Ett viktig arbeidsverktøy i baggen til verdensmester fra 2021, James Conrad. Diskens evne til å holde pålitelige og forutsigbare linjer er vanskelig å matche når det kommer til kaste-puttere. Fra starten av vil den gi deg en rett linje, med en svak fade på slutten. Dette gjør at den passer utmerket som en hoved-kasteputter. Etter litt spilletid vil den slites inn, og du vil oppdage nye linjer å forme disken på. Ved å legge til en ny i sekken når den gamle begynner å endre seg gir deg et rikt spekter av stabiliteter innenfor samme disk.

Envy i aksjon under VM-finalen fra 2021: KLIKK HER


Proton Lift

Streamline Discs er det siste av de 3 merkene som former denne «nye trilogien». Med MVP og Axiom’s anker i overmold-teknologi, var det fremdeles et ønske fra fans om disker lagd på «gamle-måten», altså i en del. Brad og Chad tok utfordringen på strak arm, og formet en ny lineup med disker, men fremdeles med samme misjon, å lage de bedre enn før.

Streamline Proton Lift

Lift er en allsidig, understabil fairwaydriver med stort lengde-potensiale for ett bredt spekter av nivåer. Med speed på 9 er dette en ideell driver å sjekke ut dersom du ønkser noe raskere enn din forrige fairwaydriver. Lift vil holde seg flyvende lenge, og vil hjelpe deg å få ut maksimal mengde glide ut av disken.

Mer erfarne spillere vil sette pris på diskens evne til å la seg manipulere. Alt fra hyzer-flips, til å holde en lang anhyzer, og til og med de perfekte laser-rette kastene gjennom korridorer.


James Conrad – Verdensmester i discgolf 2021

Conrad hever troféet etter et svært spennende omspill under VM i 2021

James Conrad er en av verdens aller beste spillere, og MVP’s nyeste signering. James er kjent for å holde seg i midten av fairway til enhver tid, og med en aggressiv spin-putt er han alltid høyt oppe på resultatlisten.

Hva kaster en verdensmester?

Envy – Allsidig kaste-putter som får deg lett fra A til B. Tåler kraft, og passer alle.

Entropy – Overstabil kaste-putter. Perfekt for lengde-kontroll.

Reactor – Forutsigbar midrange som egner seg perfekt til enkle, rette linjer med avslutning i form av en fade.

Pyro – Overstabil midrange som takler både vind og kraft. Fungerer godt både backhand og forehand.

Relay – Allsidig Fairway-driver som passer alt fra nybegynnere til de mer erfarne. Relay vil hjelpe deg å holde deg i fairway, og holde enkle, kontrollerbare linjer.

Volt – Nøytral til overstabil fairway-driver som går langt i tillegg til å gi deg en god dose presisjon. Enkel å ha med å gjøre, og kan formes på flere kule linjer.

Tesla – Mange av de samme kvalitetene som Volt, bare ett hakk lengre.

Terra – Overstabil Fairway-driver som jobber fremover mens den fader. Ypperlig arbeids-verktøy for presise drives på Par 4-hull.

Insanity – Understabil versjon av Tesla. 9-speed med enormt bruks-område om man liker å legge litt ulike vinkler på disken. Ved et flatt slipp vil disken reise seg og gå langt.

Fireball – Overstabilt arbeidsverktøy. En disk som kan få deg ut av de vanskeligste av situasjoner, samt at den er ekstremt presis på hyzer-kast. Ypperlig om du liker å kaste hardt.

Photon – Kontrollerbar 11-speed som vil gi god lengde og presisjon for erfarne spillere. Passer utmerket som en hoved-driver både forhand og backhand.


MVP, Axiom & Streamline er virkelig ett merke vi i Guru Disc Golf har stor tro på i årene fremover. Nøyaktigheten og utførelsen av diskene de produserer er noe vi ser på som et friskt pust ut i markedet, og vi er sikre på at de kommer til å fortsette å presse grensene for hva som er mulig. Ønsker du høykvalitets-disker, i en rekke ulike plast-alternativer, i en rekke spennende farger vil vi varmt anbefale å sjekke ut MVP, Axiom og Streamline.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Handlekurv