Hva er forskjellen på ulike disctyper?

Det finnes mange ulike disctyper man kan bruke for å spille discgolf. Disse kategoriseres i fire ulike disctyper som Putter, Midrange, Fairway-driver og Distanse-driver.

Putter (Putt & Approach)
Puttere er discer som er designet spesielt for putting og kortere innspill. Det finnes mange ulike modeller innenfor en rekke plastikktyper. Disse diskene skal gi spillerne forutsigbarhet rundt spillets viktigste fase, nemlig putten. Diskene egner seg også godt til innspill og kortere utkast, da discenes lave hastighet gjør det lettere å beregne lengden på kastet. 
–    Designet for pålitelighet og nøyaktighet.
–    Ideelt for innspill og korte utkast.
–    Puttere er rundere i kantene.

Mellomdistanse (Midrange)
Midrange som de ofte kalles, er discer som skal gi nøyaktighet og kontroll på flere ulike typer kast. Midrange er allsidige discer som finnes i et bredt spekter av modeller og plasttyper (les mer om plastikktyper her). Discene er designet for å gi nøyaktighet med litt større hastighet enn puttere. Skal du spille med én disc, vil vi anbefale en mellomdistanse. 
–    Pålitelig fra utkastfelt til kurv.
–    Discer som kan utføre en rekke ulike kast.
–    Litt mindre rund i kantene enn putter. 

Fairway-driver
Fairway-drivere gir trygghet på utkastfeltet. Discene har mye lengde i seg, samtidig som de er kontrollerbare. En nybegynner vil oppleve større mestringsfølelse med fairway-driver enn distanse-driver. Det finnes mange ulike modeller innenfor en rekke plastikktyper (les mer om plastikktyper her
–    Lettere for nybegynnere å kontrollere enn distanse-driver.
–    Spiss i kanten, med kortere rim enn distanse-driver.

Distanse-driver
Distanse-drivere er laget for å gi maksimal lengde. Discene er veldig aerodynamiske som lett skjærer gjennom luften. Distanse-drivere er raske, noe som også gjør de vanskelig å kaste og kontrollere. Distanse-drivere anbefales for mer erfarne spillere. Det finnes mange ulike modeller innenfor en rekke plastikktyper (les mer om plastikktyper her)
–    Designet for maksimal lengde.
–    Spiss i kanten, med lengre rim enn fairway-driver.

Handlekurv